Share

side hall [zoey & elias]

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba
prispevki : 1172
točke : 267
kraj bivanja : pinepple tree under the sea
starost lika : //
tvoja starost : 32

side hall [zoey & elias] Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyČet Okt 24, 2013 4:42 pm
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and it's short but, well, let's try to keep it that way!

“le čemu dolgujem takšno čast, da mi slediš okoli že petnajst minut?” je nekoliko razdraženo zamrmrala, z očmi uperjenimi vanj. še kako živo se je spomnila njegovih neuspelih poskusov v prvem letniku, ki pa se tam, na njeno žalost, niso ravno končali. zavzdihnila je, nekoliko zmajala z glavo, s svojim pogledom pa še zmeraj spremljala moško postavo, ki se ji je z razpotegnjenim nasmeškom na široko smejala. kar jo je presneto živciralo.

elias kako-se-že-piše. vse, kar je vedela o njem je bilo v negativnem smislu tisto, čemur bi ljudje pravili sloves. veliko deklic iz prvih in drugih letnikov je zavzdihovalo vsakič, ko ga je videlo na šolskih hodnikih. zoey ga je zmeraj pospremila z mrkim pogledom, češ, kaj zopet hoče. toda zdaj ji je sledil že tako zelo dolgo, da resnično ni vedela, ali je imela na hrbtu nalepljenega kaj smešnega, ali pa si je spet zaželel kakšne izmed njenih klofut. no, v vsakem primeru je vedela, da se je njena dosedajšnja dobra volja za vsaj nekaj časa poslovila od nje.

“torej - končno brez mačka enkrat?” ga je nekoliko zbodla, kakor zmeraj. velikokrat so ure matematike, ko sta njuni mnenji enkrat trčili skupaj, potem razvile v pravi ping-pong turnir, pri katerem ni popuščal tako on, kot tudi zoey. če bi bila na mesto njega katerakoli druga oseba, bi se ji morda vse skupaj zdelo še zabavno. toda elias... ne, same sebe nikoli ni bila sposobna videti se smejati v njegovi bližini, vsaj ne v pozitivnem pogledu. morda mu še zmeraj ni bila pripravljena oprostiti tistega incidenta, ki se je zgodil na zabavi, ko si je preljubi kreten preprosto drznil prijeti njeno zadnjico - vendar je dvomila, da bo to zamero, ki jo je gojila do njega kadarkoli prebolela. vsaj ne še nekaj časa.
Nazaj na vrh Go down
http://shebeei.tumblr.com/

logan anderson
logan anderson
prispevki : 312
točke : 74
kraj bivanja : melbourne, australia
starost lika : 23
tvoja starost : 31

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyPet Okt 25, 2013 2:22 pm
tagged is zoey. smitten

na eliasovem obrazu se je pojavil nasmešek, ko je zoey končno priznala njegov obstoj in se zazrla – sicer namrščeno – v njegovo smer. slonel je na ograji ob stopnicah, katere je zoey ravnokar zapustila ter jo nasmejano opazoval. bilo mu je dolgčas. resnično dolgčas. »oh zoey, a še ne veš da od vedno zasedaš posebno mesto v mojem srcu?« je namuznjeno pripomnil, potem pa se je odrinil od ograje ter ji ponovno sledil, tokrat se je tudi sam spustil po stopnicah in se ji počasi približal. »sploh se ne zavedaš kakšno bolečino mi prizadevaš s tvojimi zavrnitvami. znova in znova,« je mogoče nekoliko preveč teatralno nadaljeval, in obupano zavzdihnil ter zmajal z glavo. da, mogoče je bil na trenutke res preveč nadležen, tega se je popolnoma zavedal. bil je pač eden od tistih ljudi, ki so bili radi z vsemi v dobrem odnosu in nekako še vedno ni dojel, kaj je tisti razlog, da je bila zoey vedno tako sovražno nastrojena do njega. že od prvega dne. dvomil je, da je bilo za vse to kriv tisti trenutek leto dni nazaj, ko jo je nič kaj romantično prijel za rit, a vse skupaj je bilo mišljeno kot šala. ki pa jo očitno rjavolaska ni dobro razumela, vsaj glede na živo rdeče lice, ki ga je po njeni klofuti spremljalo še cel večer.

»dolgčas mi je. in vidim da tebi tudi, sicer ne bi zadnjih petnajst minut postopala po univerzi. kaj ko bi ta dolgčas do naslednjega predavanja premagovala skupaj, hm?« na njegovem obrazu se je pojavil nič kaj nedolžen nasmešek, ko se je izzivalno zazrl vanjo. »lahko bi tako rekli, mhm. včerajšnja zabava ni bila tako zelo zabavna, kot ponavadi,« je skomignil z rameni ob njenem vprašanju ter se naslonil na zid poleg nje. kljub temu pa je bila vseeno tako zahtevna, da je še vedno rabil dodatno podporo če je stal na nogah. »in verjetno ni bila zabavna prav zaradi tega, ker tebe ni bilo na njej, da bi se me znova in znova otepala. kje pa si se ti potepala včeraj?«
Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptySob Okt 26, 2013 10:37 am
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and it's short but, well, let's try to keep it that way!

zavila je z očmi, misljoč da, če bi bila na mestu katerakoli druga deklica, bi se slednja verjetno ob eliasovih besedah stopila. ne zoey. “kako zelo ganljivo od tebe,” je z prisiljenim nasmeškom spregovorila “nisem vedela, da si poleg nadležnosti tudi obsedenec,” nekoliko si je popravilia plamen las, ki ji je v tistem trenutku, ko se je zasukala pro ti njemu, zdrsnil v oči. njegova dramatičnost je bila izigrana do same perfekcije - včasih se je spraševala, čemu ni šel študirati igralstva. vsaj po zoeyinem, bi tam verjetno uspel veliko hitreje kot kjerkoli drugje “oh daj no daj, oba točno veva, da ti ne pomenim niti pol toliko, kolikor bolečine sem ti prizadela,” je razdraženo zamrmrala v njegovo smer. edina bolečina, ki jo je od nje občutil je bila tista klofuta, v to je bila prepričana.

presneto, zdaj se ga še nadaljne pol ure ne bo morala otresti je premišljevala ko se ji je približal za nekaj stopnic več navzdol, z tistim večnim nasmeškom na obrazu. mar bi šla ven, domov in izpustila naslednje predavanje, ampak da bi zaradi navadnega kretena zamudila obveznost, ki se je nanašala na njen študij? ne, tako zelo nizko pa tudi ne bo padla. “no, neverjetno je vedeti, da imava vsaj nekaj skupnega,” je sarkastično pripomnila na njegov dolgčas. da, tu se resnično ni imela namena zmrdovati. bilo ji je dolgčas in ni vedela, kam naj se ustali za naslednjo uro in pol njenega prostega časa. “in ne, hvala. karkoli imaš že v mislih pač,” z roko je naredila gesto, češ, naj počne karkoli hoče, toda nje pač najverjetneje ne bo zraven, “in ne morem verjeti... imaš namen priti na predavanje - točno?” bilo ji je nekoliko čudno, da se je še zmeraj zadrževal na inštitutu in ni bil zunaj z bogsive kom, resnično.

“oh daj no, elias,” v njenih besedah je bilo še zmeraj lahko začutiti prisotnost ironije “če ni bilo mene, je bila pa katera druga.” je nekoliko zmajala z glavo. vedela je, da ni bila edina z morda malce dvignjenimi moralami “nič posebnega, res. kovala sem načrt, kako bi te bilo najlažje izstreliti na mars,” je bil njen odgovor na vprašanje, kaj je počela včeraj, čeprav je to počela v prav tem trenutku, ko jo je smehljaje zbadal, njo pa je to še zmeraj izjemno živciralo.  
Nazaj na vrh Go down

logan anderson
logan anderson

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyNed Nov 10, 2013 9:06 pm
tagged is zoey. smitten

»obsedenost? sploh ne. samo zanimalo me je, koliko časa se boš tokrat pretvarjala, da me ne vidiš. in mislim, da si tokrat opustila ignoriranje pet minut prej kot ponavadi. torej napredujeva,« je namuznjeno pripomnil na njene besede. točno je vedel na katere gumbe pritisniti, da bo iz nje spravil določeno reakcijo. saj ne, da je bila zoey tako zelo posebna, da bi jo rad na vsak način imel, navsezadnje ni bila niti prva, ki ga je zavrnila, še zdaleč ne, a nekako je užival v tem, da jo je spravljal v nelagodje. v vsem tem času je tako ali tako opustil misel na to, da jo bo kdaj spravil v svojo posteljo. »no, mislim da tvoja drobna postava nikakor ne more povzročiti dejanske bolečine. bolj si prizadela moj ego, kot kaj drugega,« je povsem po resnici dejal in skomignil z rameni.

»kdaj pa kdaj se spodobi da se tudi jaz pojavim ob točni uri. sicer bom moral spet koga plačati, da opravi izpit namesto mene,« je sprva povsem resno dejal ter se udobno namestil na klopi na hodniku, le korak stran od zoey. a že naslednji trenutek se je na njegovem obrazu pojavil nasmešek. »to je bila šala, seveda. daj, pridruži se mi,« je dejal in z roko, katero ni naslanjal čez hrbtišče klopi, potrepljal sedišče poleg sebe. »daj no, obljubim da bom priden. lahko primerjava zapiske… ali kaj podobno dolgočasnega. karkoli boš želela,« je vanjo proseče nameril svoj pogled ter se poskušal karseda nedolžno nasmehniti. tako ali tako sta oba vedela, da sam nima potrpljenja za pogovore o kakšni tako dolgočasni stvari, kot so predavanja. »ugotovil sem, da ne vem popolnoma ničesar o tebi. razen to da imaš z desnico precej močan zamah,« se je zasmejal in še enkrat potrepljal prostor poleg sebe.

»to že, ampak moraš vedeti da si ti v mojem srcu pustila poseben spomin. sploh pa sem ugotovil, da se ti verjetno še nisem opravičil za tisto moje dejanje… verjetno mi ne boš verjela, če ti rečem, da je moja roka povsem naključno zdrsnila in pristala na tvoji zadnjici?« je med vprašanjem poskušal zadrževati nasmeh, ki mu je ob koncu vseeno pristal na ustnicah. »oh zoey. lepo da si tudi ti včeraj mislila name,« jo je podražil in skomignil z rameni. »pa tudi če si imela proti meni naperjene negativne misli, glavno je, da si se spomnila name,« ji je pomežiknil.  
Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptySre Nov 13, 2013 1:44 pm
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and fml i got carried away. they're fun!

“napredovanje je relativen pojem, vsaj v tem primeru.” je razdraženo zamrmrala v njegove oči “pomeni le to, da si veliko bolj nadležen kot ponavadi.” skomignila je z rameni, nato pa še navrgla “in ali to dejansko štopaš? še en znak obsedenosti, resnično ti priporočam obisk pri psihologinji. bila bi te veliko bolj vesela, kot jaz.” zavila je z očmi. ženske. včasih ni razumela predstavnic svojega spola in kaj so videle na moških, kot je bil elias. vsi tisti vzdihi, narejene omedlevice, otroško hihitanje... ne, nikoli ga ni razumela, zaradi česar se je včasih spraševala, ali je na tem svetu sploh še kaj upanja. kar ji je bilo v velikih količinah dni potrjeno, spet v drugih pa se ji je zdelo, kot da se ne bo nikoli prikazalo izza grmov njegovega zavetja. “oh, ubogi tvoj ego.” je z narejeno dramatično zamrmrala v njegovo smer. požvižgala se je na njegov ego, kajti pomenil ji ni čisto nič več kot kakšen odpadek na sredi ceste. nič, potemtakem.

“misliš da je pametno tako govoriti na sredi šolskega poslopja? ga je pazljivo vprašala, kajti tako on, kot tudi ona sta oba vedela, da imajo tukaj vse stene vsaj štiri ušesa, če ne še več. z očmi je spremljala kako je sedel poleg prej sicer zanjo nevidne klopi - najverjetneje jo je spregledala zaradi naglega napada razdraženosti - zavzdihnila je. ne, preprosto si ni predstavljala sedeti poleg osebe, ki ji je zamerila bolj kot komurkoli na tem prestižnem otoku. nekoliko je prestopila z ene noge na drugo, nato pa je, z nekoliko preveč narejeno vdanostjo v usodo, sedla poleg na rob klopi stran od njega, njene kostanjeve oči pa so se razširile v ironičnem presenečenju ob njegovem predlogu “ti imaš zapiske? res? to me pa resnično zanima.” pričakovala je počičkane strani z vsemi možnimi idiotskimi risbami, ki so ponavadi krasile zvezke fantov - videla jih je ob zapiskih svojega brata - tam so se znašle tudi povsem naključne številke in... ostale podobne stvari, ki niso imele niti najmanj smisla s predavanji.

“kako zelo prepričljiv izgovor, res.” je pokimala z narejenim zanimanjem “dvomim da bi karkoli bi rekel lahko upravičilo to, kar si storil. sploh pa ne po enem letu.” skomignila je z rameni; kar je rekla je bila več kot le resnica. dvomila je, da mu bo kadarkoli odpustila. resnično je dvomila. “oh ne skrbi, kmalu mi ne bo treba misliti nate. plan je genialen.” je zamrmrala v njegovo smer, svoj pogled pa je odvrnila od negovih oči. hja, ko bi slednji le resnično obstajal - svet bi bil prelep, če bi.
Nazaj na vrh Go down

logan anderson
logan anderson

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyNed Nov 17, 2013 7:28 pm
tagged is zoey. smitten

»nadležen? če pa sem se samo sprehajal. kolikor vem še vedno živimo v svobodni državi. če res ne bi želela govoriti z mano bi se lahko še naprej pretvarjala, da ne obstajam. ali pa sedaj odšla, namesto da govoriš z mano. kar lahko seveda še vedno storiš,« je skomignil z rameni. »in verjemi mi, ne gre za obsedenost. samo vedno znova se zabavam ob tvojih poskusih, da se me odkrižaš. saj si že ugotovila, da so bili vsi do sedaj neuspešni, kajne?« se je zahahljal in se nedolžno zazrl vanjo. »poslušaj, saj vem da nisem tiste vrste ljudi, s katerimi se ponavadi družiš. verjemi mi, tudi sam se ne družim s tebi podobnimi. ampak baje da različnost bogati. ali nekaj podobnega. resnično ni treba tako zviška gledati name, zoey,« je zavzdihnil in zmajal z glavo. vsak poskus, da jo prepriča v to je bil zaman, tega se je popolnoma zavedal, ampak obupal pa še ni. vedel je, da ji bo prej ali slej zlezel pod kožo, pa če bo hotela ali ne.  

»daj no, saj se samo šalim,« je zavil z očmi ob njenem previdnem vprašanju in se zasmejal. po pravici povedano mu je bilo vseeno, če ga kdo sliši ali ne. živeli so v takem sistemu, da je denar rešil vse probleme in zagate, in nič ni bilo tako hudega, da ne bi obilen kupček denarja rešil zadeve. »čeprav verjetno ne bi verjela, kaj so nekateri pripravljeni narediti za par sto dolarjev,« je še skomignil z rameni elias. seveda zoey verjetno ni poznala te temne strani šolskega sistema, elias je bil tako ali tako prepričan, da rjavolaska dan za dnem tiči nos v bukvah. medtem ko so profesorji že prejšnje leto obupali nad njim in so ga med predavanji prenehali obstreljevati z vprašanji, za katere so vsi vedeli, da ne pozna odgovorov, je zoey še vedno pridno dvigovala svojo ročico ob vsakem vprašanju. na obrazu se mu je prikradel nasmeh, ko se je usedla na klop, pa čeprav čisto na rob, stran od njega. »pridi bližje, pa boš spoznala, kaj vse premorejo ustvariti moje roke, ko se zares potrudim,« je z nasmeškom nekoliko dvoumno odgovoril na njeno vprašanje in ji še enkrat pomignil na mesto poleg sebe. saj ni kužen.  

zasmejal se je ob njenih besedah in zmajal z glavo. »kot da sem edini, ki te je kdaj prijel za rit. daj no, saj živimo v enaindvajsetem stoletju. saj ti nisem z roko zlezel pod krilo ali kaj podobno škandaloznega. sicer pa sem mislil, da si se mi že oddolžila za to. saj veš, s klofuto. se ti ne zdi, da malce pretiravaš?« je vprašujoče dvignil obrv in se rahlo nasmehnil. »aja? no, sporoči mi ko dobiš kakšno konkretno idejo, kako se me za vedno znebiti.«
Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyPon Nov 18, 2013 5:50 pm
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and chuckle 

“torej praviš, da je tvoje sprehajanje okoli mene vsaj enkrat na teden popolno naključje?” je nejeverno ravsnila v njegovo smer. imel je prekleto prav, ampak še zmeraj ni imela niti najmanjšega namena popustili ob njegovi norčavosti. presneto, res bi ga lahko še naprej ignorirala. mogoče naslednji teden, ko si bo zopet drznil ji slediti okoli šolskega poslopja. “mar ni očitno?” je z narejeno vdanim glasom zavzdihnila. vso to prepiranje sem in tja jo je prav hitro utrudilo, in bilo je le vprašanje časa, da bo v njegovi družbi preprosto utihnila in.. no poskusila z drugačno taktiko, kot pa zdiranje nanj vsepovprek. “saj te ne gledam zviška, elias.” je tokrat z resnično presenečenostjo pogledala v njegove oči “mislim, res je da bi je bolj ali manj vseeno za tvojo različnost ali karkoli si s tem mislil povedati, ampak resno te ne gledam z viška.” pazljivo je odkimala ob stavku, ki je bil najbližje resnici. res je bilo, da ga ni marala in se je mrdala sem in tja vsakič, ko ga je zagledala ampak... no, morda res ni nikoli o tem razmišljala z njegove strani? saj je bilo vseeno.

“tvoje šale so več kot le neokusne,” njeno mrmranje je bilo komaj slišno, vendar pa s takšnimi stavki res ni želela vzbujati nikakršne pozornosti. morda je bilo njemu malo mar za to, kako ljudje gledajo nanj, a že s tem, da je bila v tem trenutku poleg njega, bi najverjetneje v težave spravilo tudi njo. in potem bi bila zares jezna nanj in bi mu zamerila do konca njenega življenja; četudi je tudi sedaj dvomila, da mu bo kadarkoli odpustila. “zopet se igraš z usodo, elias.” nekoliko je povzdignila njen glas, sovražila je takšna dvoumna vprašanja in vse, kar je izrekla, je bila resnica; fant si je morebiti res želel še ene zaušnice, ki mu bi jo, roko na srce, zoey pripravljena dati v eni sekundi.

“pravzaprav, si. živimo tudi v stoletju, ko ljudje med seboj drug drugega spoštujejo.” mu ni ostala dolžna, čeprav sta imela prav tako ona, kot tudi on “in samo, ker ti to dovolijo druge, še ne pomeni, da imaš kakršnokoli opravičilo za svoje dejanje.” je trmasto nadaljevala svoje. oh presneto, morda si je celo kopala svoj lasten grob. ne bi bilo prvič. “niti slučajno.” se je namrdnila “ne mislim tvegati tega, da se kam izmuzneš.”
Nazaj na vrh Go down

logan anderson
logan anderson

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyPon Nov 18, 2013 6:30 pm
tagged is zoey. smitten

»okej, zdaj pa mislim da imaš že privide. ne zasledujem te, zoey. in če še nisi opazila, sva oba študenta te univerze. moja predavanja so v isti stavbi, kot so tvoja. mogoče res misliš, da je študij moja zadnja skrb – načeloma imaš tudi prav – ampak še vedno mislim naslednje leto doštudirati. in če želim dobiti diplomo, se moram kdaj pa kdaj celo pojaviti na kakšnem predavanju. ali mi boš celo to prepovedala?« je vprašujoče dvignil obrv, na njegovih ustnicah pa se je pojavil rahel nasmešek, ko je čakal na to, če bo na njegove besede imela kakšen dober odgovor. in očitno je končno dobil eno od točk, ki je nekoliko porušila njeno zavzeto obrambo. mogoče bi moral biti pošten, in ji namigniti, da je glede drugačnosti mislil predvsem njun različen karakter, a odločil se je, da bo to nepričakovano priložnost izkoristil do konca. »aha. no ja, če bi sam stal v tvojih čevljih se verjetno niti meni ne bi zdelo, da gledaš zviška name. ampak poglej še skozi oči koga drugega. mislil sem, da morate biti predstavniki bratovščin in sestrščin odprti do vseh mogočih novih poznanstev in prijateljstev. očitno sem se motil. mogoče je res bolje, da odskakljaš do koga izmed vaše elitne četverice. kdo ve kaj si bodo ljudje mislili, če bi te zagledali v moji družbi,« je skomignil z rameni elias ter ob tem precej uspešno poskušal zadržati nasmeh, ki mu je silil na ustnice. seveda je bil nesramen, tega se je popolnoma zavedal, a ni si mogel pomagati.

»mogoče. ali pa si ti tista, ki ji primanjkuje malo smisla za humor. daj no, zoey, šola in učenje ni vse, kar je pomembno na tem svetu. kaj boš pa počela čez par let, ko boš dokončala študij?« je vprašujoče dvignil obrv elias ter se ob njenem zgroženem odgovoru na njegove besede zasmejal. »pomiri se. mislil sem na moje zapiske,« je namuznjeno dejal ter ob tem iz torbe lahkotno potegnil manjši zvezek, ki je vseboval neurejene zapiske vseh njegovih predavanj. »očitno nisem edini, ki premore poredne misli,« jo je še podražil. »sploh pa, kdo je rekel, da te ne spoštujem? med drugim spoštujem tudi tvojo zadnjico, zato je pa dobila mojo pohvalo,« je šaljivo odvrnil in v obrambo hitro dvignil roke predse. »okej, samo šalil sem se. tako prekleto resna si, da enostavno ne morem mimo takšnih pripomb. lahko bi že ugotovila, da bolj kot se braniš, večje veselje mi daješ.« zavzdihnil je in skomignil z rameni. »torej je to to? do konca življenja boš zamerila tipu, katerega sploh ne poznaš, samo zato, ker je bila njegova roka za nekaj sekund na tvoji zadnjici?«
Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyTor Nov 19, 2013 7:15 pm
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and chuckle 

“dober odgovor, ampak dvomim, da imam kakršnekoli privide. vsakič, ko si le nekaj trenutkov na šolskem poslopju, te vidim dva ali tri metre proč od mene. postaja precej zaskrbljujoče.” vse skupaj se je slišalo bolj kot mrmranje, a boljšega odgovora v tistem trenutku ni bila zmožna njati. najverjetneje se bo k temu vrnila čez nekaj časa in si naposled belila glavo s tem, da ni rekla nečesa drugega. takšna je pač bila ona, ampak sedaj je bilo, kar je bilo. “dvomim da bi kdorkoli mislil karkoli, če bi me videl v tvoji družbi.” je zavila z očmi “najverjetneje bi le čakali, da bi ti prisolila kakšno klofuto.” skomignila je z rameni, na ustnice pa ji je ušel rahel nasmešek, čeprav je dvomila, da je fant poleg nje zaradi njene večne restnosti vse skupaj vzel za šalo, kakor je bilo tudi mišljeno. “in ne skrbi,” se je še vrnila na negovo prejšnje vprašanje “ne rabim ti prepovedovati stvari. to počne ty” je počasi pokimala ob misli na to, kako zelo zaščitniškega brata je pravzaprav imela.

“pravzaprav nikoli nisem razmišljala o tem, kaj bom počela na koncu študija. verjetno si poiskala službo, poročila, imela družino, vnuke in potem umrla?” odgovor je bil čisto preprost in verjetno najdolgočasnejši od česarkoli, kar je imela na izbiro “ampak ne, res ne vem. ne razmišljam o tem. še.” svoj pogled je usmerila v njegov zvezek, ki je bil, tako kot je pričakovala, vse prej od tistega, kar bi sama poimenovala zapiski “in ti se iz tega znajdeš?” nekoliko nejeverno je povzdignila svojo obrv, “to pa mora biti talent.” čisto je prezrla njegovo draženje, morda mu je tisti trenutek podarila kakšen preej resnoben nasmešek, “verjetno misliva na drugačno definicijo spoštovanja.” je zamrmrala v njegovo smer, še zmeraj nekoliko razdraženo, a počasi se je njena jeza vseeno začela nekoliko ohlajati. “razmišljam o tem. mogoče...” ni bila še trdno prepričana o svojih besedah “mogoče ne celo življenje. le še dve leti.” je po nekaj trenutkih tišine pokimala, na njene ustnice pa je švignil nekoliko norčav nasmešek. seveda, čez dve leti ga verjetno ne bo videla nikoli več.
Nazaj na vrh Go down

logan anderson
logan anderson

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyNed Nov 24, 2013 12:07 pm
tagged is zoey. smitten

»kaj res? veš da nisem opazil tega, da sem vedno v tvoji bližini. očitno to bolj opaziš, kot jaz. glej, vem, da misliš, da si posebna, in verjamem, da v določenih pogledih tudi si, ampak malo skromnosti ti ne bi škodilo, veš? na koncu te bom moral zaprositi še za posebno dovoljenje, če lahko obiskujem ista predavanja kot jih ti,« je zavil z očmi elias, počasi so mu šle njene besede o njegovi obsedenosti z njo že rahlo na živce. če se mu je sprva to zdelo še smešno, je zdaj zvenelo precej egocentrično. očitno dekle ni bilo tako skromno, kot je dalo vsem vedeti. »torej ti je vseeno, kaj ljudje mislijo o tebi? daj no, dvomim da je to res. vsa tvoja dejanja, ki jih narediš, so namenjena izključno temu, da ugodiš vsem okoli sebe. kar po svoje razumem, navsezadnje imam, ko sem doma, tudi sam take probleme, ampak tukaj pa bi res lahko nehala s to tvojo igro pridne princeske whitmora,« je zavzdihnil in pustil, da mu je torba, ki jo je nosil, zdrsnila na kamnita šolska tla. »si sigurna? kolikor se spomnim, si mi še nekaj minut nazaj skorajda prepovedala, da se nahajam v istih prostorih, kot se ti. očitno nisi tako zelo drugačna od brata, kot misliš da si,« je še pripomnil.

zasmejal se je njenim besedam. »wow, vidim da boš živela zelo zanimivo življenje. kaj pa kakšno potovanje okoli sveta? skok s padalom? poroka z neznancem v vegasu in ločitev čez 13 ur? to se ne bi spodobilo, hm?« je vprašujoče dvignil obrv in jo z nasmeškom na obrazu opazoval. seveda se je popolnoma zavedal, da nekaj takega, kot je naštela zoey, čaka tudi njega, ampak sam se ni mislil predati tako zlahka in se je bil pripravljen očetu postaviti po robu, če ne bo šlo drugače. »seveda. sicer ponavadi tisto, kar bi res moral zapisati, nikoli ne ugleda strani tega zvezka, ampak vsake toliko celo kaj zapišem tu. in hej, mogoče se to ne more primerjati s tvojimi zapiski, lično podčrtanimi z desetimi različnimi barvicami in flomastri, ampak tudi moja zagnanost za študij ni tako zelo velika, kot je tvoja. in ko že govoriva o tem, kaj sploh študiraš?« je povprašal, ko je svoj razpadajoči zvezek ponovno potisnil nazaj v torbo.

»daj no, kdaj boš dojela, da je polovico stvari, ki jih rečem ali naredim, mišljeno v šali? sproti se, zoey. življenje ni tako zelo resno, kot misliš da je. kako že rečejo? življenje je kurba, in potem umreš,« je skomignil z rameni in se nasmehnil njenim besedam. »dve leti? ne skrbi, spomnil se bom na te tvoje besede in te čez dve leti obiskal,« se je zasmejal njenim besedam. »torej, povej mi… čisto po resnici. je ta tvoja sovražnost, ki je usmerjena proti meni, res samo posledica tistega, kar se je zgodilo prejšnje leto? ker nekako ne morem verjeti, da lahko nekdo nekomu tako zelo zameri samo zaradi enega pijanega dejanja,« je bil elias radoveden.
Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyNed Nov 24, 2013 5:42 pm
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and smitten 

to je bilo to. “no, sedaj lahko vidiš kako je če greš komu na živce,” je z širokim nasmeškom odvrnila na njegove besede in njegovo zavijanje z očmi pospremila s smehom “v redu, v redu. reciva, da je bilo vse popolno naključje.” je z nekoliko pokroviteljskim glasom skomignila z rameni. “ne igram. ne pretvarjam se. res mi je vseeno in če sem iskrena je najverjetneje vseeno tudi drugim - kakor sem rekla, verjetno pričakujejo, da te bom nahrulila ali kaj podobnega in imajo presneto prav. za kaj bi se torej morala pretvarjati?” nekoliko je povzdignila svojo obrv, s polovičnim nasmeškom na njenem obrazu. “mogoče sva zato brat in sestra, hja, kaj pa vem. in skoraj ni nikoli ujelo zajca.” zelo težko se je zadrževala, da mu ni ravnodušno pokazala jezika. vse skupaj, vsa situacija je postajala iz minute v minuto bolj smešna. “in, čisto tako, mimogrede, tudi najprijaznejši ljudje na svetu se včasih z nekom preprosto ne morejo razumeti. tako da to z mojo prijaznostjo res nima ničesar. poleg tega, sam si si kriv da se tako obnašam do tebe.” skomignila je z rameni; bila je čista in kristalna resnica. v drugačnih okoliščinah, z drugačnim pristopom, bi bil tudi njen prvi vtis drugačen.

“potovanje, mogoče. skok s padalom, mogoče. poroka z neznancem, definitivno ne.” se je namuznila v odgovor na njegova vprašanja “pa ti in tvoji fenomenalni plani za prihodnost?” mogoče je bilo v njenem glasu začutiti kanček zanimanja; pa čeprav, no, pred njo je bil še zmeraj elias, oseba, za katero je dvomila, da se bo kdaj popolnoma razumela. “če je tebi tako prav. drugače študiram arhitekturo. in nisem tako zagnana kot morda zgledam. vsak dan, vsaj, no” je zamrmrala proti njemu, še zmeraj s polovičnim nasmeškom na njenem obrazu in se za nekaj trenutkov zamislila; no, morda pa res ni bil tako zelo slab, kot je mislila na začetku. čeprav, ne, ni verjela, da mu bo odpustila tisti incident, pa čeprav je bil tako zelo majhen in bi se vsak zgroževal ob njeni odločitvi.

“če bi rad, da razumem šalo jo preprosto povej kot šalo in ne kot nekaj, kar se lahko vzame smrtno resno.” njen obraz se je nekoliko zresnil “vso srečo pri iskanju ulice in hišne številke, mimogrede.” je zbadajoče odgovorila na njegove besede, in nato preprosto pokimala “mislim da, ja? mislim, trenutno ne vem če je še kakršenkoli drugi razlog, kot ta” svojo glavo je narahlo obrnila vstran, še zmeraj z kratkim, ravnodušnim nasmeškom na njenem obrazu “zakaj? misliš, da si storil še kaj drugega? bolje da ne, potem bi ti zamerila za štiri leta.”
Nazaj na vrh Go down

logan anderson
logan anderson

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptySre Nov 27, 2013 7:13 pm
tagged is zoey. smitten

»oprosti, ampak tole pa je popolnoma drugače. mislim da bi bila marsikatera druga vesela, ker ji posvečam toliko pozornosti,« je namuznjeno dejal njenim besedam in prekrižal roke pred sabo. čeprav je bil njun odnos še daleč od napredka, je vsaj delno videl, da ima mogoče, nekje v prihodnosti, še kaj možnosti, da se vse skupaj popravi na bolje. »najbolje da reciva tako, ja. ker se mi resnično ne da več prerekati o tem,« se je strinjal in kratko prikimal z glavo. očitno sta bila oba preveč trmasta, da bi se uklonila in je bilo bolje sprejeti kompromis, sicer bi se vedno vrtela okoli enega in istega detajla. »resno? torej dejansko ljudi tako hitro presojaš po prvem vtisu?« je vprašujoče dvignil obrv in jo presenečeno pogledal. »saj se zavedaš, da imajo ljudje dejansko kdaj pa kdaj slab dan, da jim alkohol zamegli presojo ali pa da jim je tisti trenutek vseeno, kaj bi bilo po družbenih normah dobro storiti? torej ena napačna odločitev, in take ljudje za vedno lepo zapakiraš v škatlico nergačev, pijancev, zalezovalcev? zanimivo,« je skomignil z rameni elias. sedaj je že obupal, da bi dejansko razumel na kakšen način deluje rjavolaska. »slabe lastnosti hitro prevzamemo od drugih. in imamo za njih idealno opravičilo - genetika,« je odvrnil na njene besede elias in se nasmehnil njenim besedam. »pustiva zajce pri miru, prav? nič nama niso naredili,« se je pošalil in potem prikimal. »prav. vdam se. sem najbolj grozen človek na celem svetu. na zabavi sem za eno sekundo prijel za zadnjico seksi dekle. mothers, lock up your daughters,« je teatralno dejal in se preprosto - vdal.

»hej, poglej na to zadevo z druge perspektive. s komerkoli se boš na koncu poročila, tudi on bo na začetku neznanec, ali pa ti je bil neznanec, če si ga mogoče že spoznala,« je skomignil z rameni elias ter se rahlo nasmehnil ob njenih besedah. »oh, kaj pa vem. trenutno je na mojem spisku obisk grand canyona, bungee jumping z vrha pečin in prepotovati sibirijo s transsibirsko železnico. v glavnem čim več potovati. ampak z mojo srečo, se niti eno od tega ne bo uresničilo,« je zavzdihnil elias ter se rahlo namrščil. če bo šlo vse po načrtih njegove družine, bo čez dobri dve leti bil že poročen, z otrokom na poti in na čelu kakšnega od očetovih podjetij za trgovanje z nafto.  »arhitektura? okej, ne rečem da se sliši dolgočasno. vsekakor je bolj zanimivo kot moj študij. in katera zgradba na svetu ti je najbolj zanimiva?« je radovedno vprašal in jo pogledal s strani.

»daj no, tokrat sem pa dejansko rekel – saj sem se samo šalil. mislim da lahko po teh besedah res ugotoviš, da sem se samo šalil. če pa je to dejansko letelo na tisto, kar se je zgodilo na zabavi…  tisto sem pa mislil smrtno resno. nisem kriv, če imaš pač dobro rit,« je povsem resno dejal, a ga je trenutek kasneje že premamil smeh. »saj je vseeno. ni važno kaj rečem glede tega, ne bo spremenilo ničesar,« je teatralno zavzdihnil. »če se ne motim, boš čez dve leti še vedno živela tu. v kappi si, kajne?« je namuznjeno vprašal in ob njenem vprašanju skomignil z rameni. »hej, pri tebi nikoli ne veš. očitno preresno vzameš vsak najmanjši hec. bolje, da ne rečem nič,« se je nasmehnil.
Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyČet Nov 28, 2013 4:48 pm
this post is for elias the idiot smitten  i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and smitten 

"pozabljaš, da nisem marsikatero drugo dekle." mu je namenila prav tako namuznjen odgovor, na njene ustnice pa je zopet ušel tisti kratek, norčav nasmešek in svojo glavo nagnila nekoliko vstran. vedela je, da je imela prav; pa četudi se je njen odgovor lahko slišal še tako zelo egoistično. bila je drugačna, ni bila ena izmed tistih, ki bi preprosto padla pod njegova kolena. s tem se bo pač moral sprijazniti, "dobro, potem sva s tem zaključila." je pokimala v odgovor; imel je prav, zdelo se ji je, da sta se že predolgo obračala okoli ene in iste teme, pa čeprav sta vedela, da do skupnega strinjanja pač ne bosta prišla; tako pa sta lahko dosegla kompromis, kar je bilo za zoey že kar.. no, velik napredek! "prvi vtis ima pri meni izjemno velik pomen, elias. takšna pač sem. kot so nekateri morda preveč naivni in dajo nešteto priložnosti nekomu, ki si tega mogoče ne zasluži jaz pač nisem takšna. sprijazni se," ali pa preprosto odidi proč. prav nič je ne bi motilo, če bi fant poleg nje preprosto odkorakal v svojo smer in jo pustil pri miru. "lahko bi rekla, da vse zmečem na kup tistih, ki si ne zaslužijo mojega razmišljanja o njih. zaradi tega je iz tega kupa dejansko težko priti. ampak, kakor sem ti povedala - takšna pač sem." je polglasno odgovorila na njegovo vprašanje "vendar pa to ne pomeni, da bodo na tem kupu za zmeraj. le nekoliko težje je priti iz njega, pač." no, sedaj bi pa že lahko nehala. "to je res. ampak ni izgovor. sploh pa, ti si začel primerjavo z mojim bratom, ne jaz." počutila se je nekoliko učiteljsko; kar jo je na nek način malce zabavalo. "zopet pretiravaš, elias. nikoli nisem rekla, da si grozen. s tem si opisal sam sebe ti sam. meni le preprosto ni bila všeč tvoja predrznost, in zaradi tega sva danes tukaj, kjer pač sva." skomignila je z rameni in nekoliko zmajala z glavo. tole tukaj je bilo, no, mogoče tudi malce preveč dramatiziranja tudi zanjo.

"hmm.. ja, imaš prav. ampak mi v tistem trenutku, ko bom z njim stala pred oltarjem ne bo neznanec, pač pa nekdo, s katerim želim preživeti vso življenje. ali nekaj v tem stilu romantike." je pokimala na njegov odgovor; imel je prav, "razen če je bila to tvoja prvotna definicija neznanca, katerega si omenjal. potem pa že, mogoče." je zamrmrala še tisto dodatno možnost, na katero je lahko ciljal. "za kaj se ne bi?" nekoliko presenečeno se je zazrla v njegovo smer "mislim, same želje niso tako zelo neurisničljive, če si naprimer vzameš eno leto potovanja po svetu." skomignila je z rameni ob lastnem glasnem razmišljanju, ampak vedela je, da je bil njegov pogled na vse skupaj sprejemljiv do neke mere. razen, če so bile tukaj še kakšne druge prepreke? "ni dolgočasno, sploh ne," je odkimala na njegov odgovor o njenem študiju "in če sem iskrena, se bi težko osredotočila le na eno. če pogledamo v zgodovino, so zagotovo fascinantni kolosej in viseči vrtovi." za trenutek se je ustavila, da bi nekoliko pomislila o svojem odgovoru, nato pa naposled spregovorila imena nekaterih tistih njenih najljubših "poševni stolp izgleda naravnost fascinantno, prav tako je tukaj eifflov stolp, westminster abbey.."

"elias..." je zamrmrala v nejevolji in nejeveri o tem, kako zelo rad je fant poleg nje rad izzival usodo "tudi, če se šališ - ali misliš smrtno resno, vedi, da mi nikakor ne bo žal, če ti tukaj, v tem trenutku podarim še eno zaušnico," na njene ustnice je švignil kratek nasmešek, in naposled pokimala na njegovo vprašanje "točno. upam vsaj, no. če ne padem letnika ali nekaj. kar pa mislim, da ne bom!" zvenela je skoraj malce preveč ambiciozno. "no, če ti bom še kaj zamerila, ti v enakem trenutku to tudi sporočim. prav?" je ravnodušno odvrnila na njegove besede; in mislila jih je resno. "morda celo ne na verbalen način."
Nazaj na vrh Go down

logan anderson
logan anderson

ObjavljaNaslov sporočila: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] EmptyPon Dec 02, 2013 7:23 pm
tagged is zoey. smitten sem kar zaključil tale pogovor, hope you don't mind, ampak mislim da sva se vrtela okol enih in istih stvari. ;D

»več kot očitno,« je skomignil z rameni elias, počasi je ostajal brez pravih besed, ki bi jih še lahko namenil zoey. bil je razočaran, da dekleta ni uspel prepričati o svojih sedanjih dobrih namenih, ampak tudi elias je imel svoje meje. če se je tega rjavolaska tako zelo krčevito branila, tako ali tako ni imel nobenih možnosti. čas je bil, da se umakne. »vidim da res. res mi je žal, sam sebe sicer nikakor ne vidim v tem krogu slabih ljudi, ampak vsem ne moreš ustreči, kajne? tako da sem obupal. dokončno. obljubim ti, da ti od sedaj naprej ne bom več težil, prav? upam, da sem ti s tem polepšal dan,« se je iskreno nasmehnil. vedno se je trudil, da bi pogladil vse zamere in popravil morebitne napake, ki jih je povzročil sam, ampak kljub vsem opravičilom je bilo vedno na nasprotniku, da skupaj zakopljeta bojno sekiro. »od sedaj naprej se bom poskušal izogniti vsem prostorom, kjer bi te morebiti srečal. nikakor nočem biti spet obtožen zalezovanja nedolžnega dekleta,« je namuznjeno zamrmral, kljub vsemu se ni uspel izogniti šaljivim pripombam. »hmm, mogoče se motim, ampak kolikor se spomnim si ob mojem komentarju, če bi mi rada prepovedala dostop do nekaterih prostorov sama pripomnila, da to počne tvoj brat. če tega dejstva ne bi omenila, ne bi niti pomislil na to,« jo je opomnil na njene lastne besede, a sedaj to tako ali tako ni bilo več pomembno.

»ne, dejansko sem mislil neznanec kot neznanec. potem sem samo hotel obrniti besede še v drugo smer,« je namuznjeno skomignil z rameni elias. »oh, da bi lahko tudi sam še vedno tako naivno razmišljal…« je zavzdihnil elias ob njenih besedah. oče bi ga verjetno lastnoročno zadavil, če bi se odločil za potovanje. vedel je da bo v trenutku, ko bo v rokah držal diplomo, oče poslal družinsko letalo, ki ga bo odpeljalo naravnost v njegovo novo pisarno v družinskem podjetju. edini postanek, ki ga bo letalo imelo vmes, je verjetno cerkev, da čim prej poroči jade. fun times. »ja? si katerega od teh videla tudi v živo? sam sicer nisem arhitekt, ampak definitivno so mi piramide najbolj fascinantni dosežki arhitekture in civilizacije. čeprav bi bil verjetno marsikdo ob tem zgrožen, saj veš, glede na to da naj bi za delavce uporabili sužnje,« je dodal.

»zmenjeno. čeprav mislim, da se tole odpuščanje ne bo zgodilo v kratkem…« je odvrnil in zavzdihnil. »prav. kot sem ti obljubil, ti ne bom več težil,« je potem začel in pogledal na uro. do predavanja je manjkalo še petnajst minut, očitno bo moral dolgčas preganjati kje drugje. »in še enkrat oprosti glede tistega lani. nisem si mislil, da te bo to tako zelo prizadelo. no… lep preostanek življenja ti želim,« ji je z nasmeškom na ustnicah pomežiknil, potem pa pograbil torbo in, medtem ko jo je vlekel za sabo po tleh, stopil proti izhodu iz stavbe.

THE END.
Nazaj na vrh Go down

Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: side hall [zoey & elias]   side hall [zoey & elias] Empty
Nazaj na vrh Go down

side hall [zoey & elias]

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Similar topics

-
» side hall
» side hall [daniel & hazel]
» the sea [eva & zoey]
» I'll see you on the dark side of the moon
» the park [jem & zoey]