Naslov sporočila: jones, freya Čet Okt 24, 2013 6:48 pm
freya jones 21 - psychology and history - new zealand - kappa xi alph - sarah bolger
001. no, pa začnimo s popolnoma formalnimi zadevami. tvoje polno ime je? moje polno ime je freya jones. nimam srednjega imena, saj mi niti ne bi koristilo. ali pač? nikoli še nisem spoznala osebe z dvema imenoma - no, samo enkrat. ne, trikrat, saj res.
002. in za kaj si prišel/šla na ta otok? kaj študiraš? zakaj le? saj ne, da je to najboljša šola, prestižna, kupi denarja. ah, saj so to sanje vsakogar! no, mogoče ravno nisem hotela sem - saj veste, starši naredijo svoje. oče in mama sta vedno podcenjevala moje 'čudežne' sposobnosti. je res, da mi gresta petje in igranje dobro od rok - to pustim za rezervo, če kdaj ne bom dobila službe. sicer pa sem vedno razumela človeško psiho in sem znala dobro svetovati drugim, zgodovina pa me je navdušila v sami osnovni šoli, kjer sem imela res zakon učiteljico. no, ta šola me zaradi sposobnosti prav gotovo potrebuje, starša sta imela prav.
003. pa meniš, da si zasluženo tukaj? je imel pri tem prste tudi kdo drug? vam vendar odgovor na prejšnje vprašanje ne zadošča? imam jasen odgovor: da! in ja, starši naredijo svoje.
004. imaš kakšen hobi? kaj rad/a počneš? rada pojem, ko sem dobre volje. knjige so moje najboljše prijateljice - in kar naprej se čudim, zakaj se ljudje ob tej misli spogledujejo. kaj tega res ne bi pričakovali od dekleta, kot sem jaz?
005. si levičar/ka ali desničar/ka? desničarka sem. oh, ste slišali, da desničarji živijo dlje?
006. kaj je prva stvar, ki jo narediš takrat, ko prideš domov? stečem na stranišče, kjer si umijem roke. enostavno se počutim tako umazano, če tega najprej ne naredim.
007. če bi stopili v tvojo sobo, kaj bi bilo na tvoji nočni omarici? ali pa košu za smeti? na nočni omarici vas bi vedno pričakala manjša oranžna budilka, pod njo prtiček, na njem pa majhen paket robčkov. hm, bi bilo še kaj? ... ah, da! včasih se na njej najdejo dišeče sveče ali pa dišeče paličice. enostavno se jim ne morem upreti. da to vonjaš, ko se zbudiš ali pa preden greš spati.. tako sproščujoče, pa še diši za povrh! v košu za smeti pa kakšen robček, list papirja. no, niti ne vem, ker sem s čistočo obsedena in koš redno praznim.
008. katere so bile zadnje osebe, s katerimi si opravil/a mobilni pogovor? recimo, naj jih bo 5. moja mama. slišiva se skoraj vsak dan, ne obsojajte me, da sem mamina punčka. se pač slišimo, ker imamo dober odnos. potem neko dekle, ki me je klicalo po pomoti. ah ne, kar dve sta, poglejte! pa potem imamo tu še bivšega - tako svobodno se počutim, ko ga ni poleg mene, hvala bogu. pa ena prijateljica je še tukaj. ja, bo to dovolj?
009. kakšna bi bila tvoja reakcija ob spoznanju, da je tvoje letalo prisiljeno pristati zaradi okvare? seveda, da bi se razburila! saj bi mi grozila nevarnost, presneto. prav gotovo ne bi bilo prijetno tistemu, ki bi sedel poleg mene. *smeh* res ne vem, kako bi to dejansko izpadlo, saj tega še nisem doživela. vam povem, ko se to zgodi, velja?
010. se bojiš žuželk? ne, zakaj bi se bala teh drobnih bitij? mogoče mi ni najbolj prijetno, ko imam v svoji sobi majhne obiskovalce, vendar jih ne bi za nič na svetu ubila - papirček, jih primem in dam na okensko polico. praktično.
011. imaš svojo boljšo polovico? phaha, saj me hecate? fantje dandanes več niso resni. nikoli nisem verjela, da bom koga našla, še zdaj nisem prepričana v to. niti ne vem, kako bi obnesla, da bi bila do konca življenja z enakim. vendar je možno da me nekje čaka tisti pravi, ki pa na žalost ne obstaja. v mislih imam sanjskega partnerja, a bi bilo takšnega pretežko najti. niti vas ne bom oteževala z nakladanjem, pojdimo naprej. takšna vprašanja mi pač ne ležijo.
012. kaj pa tvoja družina? ste med seboj povezani? mama, oče, sestra, dedkov več nimam, babici, prababica, preveliko tet in stricev, več kot 27 bratrancev in sestričen. priznam da me velikost družine ne pretirano moti, morda me motijo le odnosi, ki pa so bolj takšni - nihajoči. v ožjem krogu družine pa smo vsi zelo povezani.
013. ob odraščanju, predvidevam, da je bilo v vaši kuhinji kup različnih vonjev. katerih treh se najbolje spominjaš? že kot dojenček sem lahko vonjala dišave iz kuhinje, namreč sta starša oboževala kuhanje, pripravljanje slaščic, in, in. kot majhna sem si lahko vedno postregla s slaščicami - nmikoli nisem jedla tistih bonbonov iz vrečk in čokolad iz ovitkov. jaz sem si privoščila boljše. nikoli ne bom pozabila vanilijinih kolačkov, čokoladnih muffinov, in tisti vonj po sveži pici. oh!
014. je kozarec napol poln ali napol prazen? odvisno. recimo da je napol poln.
015. če bi se lahko spremenil/a v žival, katera bi to bila? mačka, definitivno. in naslednje vprašanje se bo prav gotovo glasilo, zakaj. ker so mi všeč, zakaj le?
016. katerega od naštetih prostorov imaš najraje: obalo, notranjost svoje sobe, šolske predavalnice, ali kaj drugega? prav gotovo moja soba, torej notranjost. rada sem na toplem, rada grem ven, vendar soba vedno zmaga.
017. ali verjameš v nebesna znamenja? kaj pa vem. mogoče, moj odgovor niha med da in ne.
018. kaj v svojem življenju najbolj obžaluješ? v življenju je toliko obžalovanj pri vsakem. kaj, če so moja malo bolj osebna in jih ne bi delila z dokaj nepoznanimi ljudmi? recimo, da je to skrivnost.
019. kdo je bil/a oseba, s katero si doživel/a prvi poljub? izgubo nedolžnosti? prvi pravi poljub sem doživela pri štirinajstih letih. kar tako, za hec sva se z nekim pupolarnim fantom iz šole poljubila. in tako se je začela najina zveza. pred letom dni sva končala in se rada pohvalim, da sem imela nekega fanta iz najstniškega obdobja tako dolgo. morda obžalujem prav najin konec. ah, in tukaj je še izguba nedolžnosti. se je pač zgodilo, pri sedemnajstih. vsak kaj takega doživi, tudi jaz sem z bivšim.
020. v kakšnem kostumu bi se prikazal/a na zabavi za noč čarovnic? prav gotovo bi bila kaj originalnega, unikatnega. princeska, klovn, čarovnica - to definitivno odpade. kaj, če se ne bi oblekla v nekaj recimo, da bi si pobarvala lase in se našemila zelo čudaško. samo prosim vas: ne otežujte me s takšnimi vprašanji, namreč se ponavadi ne prikažem v kostumih in podobno. tista plastika in tisti vonj, ko že takoj veš da so v tvoji bližini kostumi. joj, tega ne prenesem. čeprav še vedno hranim polovico kostumov, ki sem jih imela kot majhna deklica.
021. kaj je bilo na meniju tvojega zadnjega kosila? zelenjavni medaljončki, pomarančni sok in rjavi riž.
022. čaj ali kava? recimo, da izberem čaj. ta ima dobre lastnosti, ne vsebuje kofeina, kave po večini sploh ne pijem. pač čaj kot čaj mi je boljši.
023. ali v kaj verjameš? v boga? karkoli drugega? v boga ravno ne verjamem. mogoče res nekaj je, vendar je moja logika na tem področju na nuli. imam lep kup teorij - recimo, da se ponovno rodimo v novem telesu, ali pa smo v nebesih - da, v nebesa verjamem. mogoče ne tako 'verna', bolj verjamem v to, da tam živiš z družino za vedno in se nikoli več ne ločiš. upam, da me čaka kaj takega.
024. kakšno zvrst glasbe najraje poslušaš? pop in rock. pa tudi relaksacijska glasba, ki me spremlja prav vsak dan.
025. kaj bi te najlažje spravilo v jok? misel na izgubo ljubljenih oseb, neuspeh, smrt koga bližnjega, mučenje živali.
026. če bi te prijatelji morali opisati v petih besedah, katere bi to bile? zapletena, sarkastična, zatežena, vzvišena, odločna. lahko dodam še eno besedo? ambiciozna, seveda.
027. opiši mi tvoje sanje, tvoja pričakovanja? da dosežem svoje postavljene cilje - nekateri so skrivnost, spet drugi so dober poklic, uspeh, srečno življenje. to so vse stvari strnjene v kratek stavek. vsaj menim, da ne bi brali dobrih sedemsto besed. *smeh*