Share

kitchen

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba
prispevki : 1172
točke : 267
kraj bivanja : pinepple tree under the sea
starost lika : //
tvoja starost : 32

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: kitchen   kitchen EmptySre Okt 16, 2013 12:53 pm
kitchen Kitchen
Nazaj na vrh Go down
http://shebeei.tumblr.com/

špela
špela
prispevki : 300
točke : 76
kraj bivanja : sliema, malta
starost lika : 24
tvoja starost : 29

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: kitchen   kitchen EmptyNed Nov 24, 2013 6:39 pm

zoey, smitten
zbudila se je zgodaj, veliko prej kot preostala hiša in prepričana je bila, da bo tako lahko imela kuhinjo zase. čas, da spije skodelico kave brez nadležnega vreščanja preostale hiše. ni popolnoma razumela koncepta sestrščine. ni se počutila lagodno v hiši s samimi dekleti. upala je, da bosta lahko z eliasom živela skupaj, da si bosta kupila skupno stanovanje, kjer bi lahko končno zaživela skupaj. a namesto tega je moral gospod bahri, še preden se je njegova hčerka zares vpisala na inštitut, plačati nekaj denarja, da je bila sprejeti v sestrščino. vodilni so dejali, da počnejo to vsi ter da je sestrščina odličen način, da si bo jade našla prijatelje. le kako naj bi spoznala prijatelje v mešanici teh zmešanih, drugačnih ljudi? pa saj ne, da bi sploh imela kakšno pretirano željo po njih… navsezadnje je bil elias edini, ki je bil zares pomemben.

tiho je stekla prek stopnic do prazne kuhinje, pristavila je kavo ter se že v naslednjem obratu znašla na lesen pultu. smeje je opazovala svoja stopala, ki so bingljala nad tlemi, hihitala se je kot majhen otrok brez pravega razloga. resnično je uživala v tišini, katero je bilo v sicer nabito polni hiši težko najti. pred svojimi novimi sestrami – koncepta katerih pravtako ni zares doumela – je nameravala pobegniti še preden se bodo spravile k zajtrku. prepričana, da bo svojega zaročenca iskreno razveselila, ga je nameravala okupirati že zgodaj zjutraj ter ga ukrasti za cel dan. skupaj bosta lahko počela milijon in eno stvar. in medtem ko se je s posebno toplino v očeh smehljala ob misli na eliasa, je popolnoma preslišala korake, ni vedela koliko časa je bila drobcena rjavolaska že v prostoru, preden jo je opazila. »jutro,« je nerodno pozdravila ter se že v naslednjem trenutku odrinila od pulta. rjavolaski je obrnila hrbet, medtem ko se je odločila mešati po posodi vrele vode. rjavolasko je že nekajkrat pozdravila, a dlje od tega nista nikoli prišli – tako kot se ni zapletla v nepotrebne pogovore z ostalimi dekleti. pravzaprav je težko reči, če je do takrat sploh katera izmed njih vedela, kako ji je ime. »upam, da te nisem zbudila,« je zamomljala, sedaj že rahlo razdražena. resnično si je želela preživeti jutro sama.

Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: kitchen   kitchen EmptyTor Nov 26, 2013 9:22 am
kitchen Tumblrmuu93icql71qblyxto
this post is for jade darling, i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to n/a and *-*.

leno se je pretegnila na postelji, morda nekoliko slabše volje, ker bi tisti dan lahko spala do poldneva, pa so se njeni možgani odločili popolnoma drugače in se zbudili že kar precej zgodaj, vsaj zanjo. nekaj časa je še poležavala, poskusila zaspati nazaj a po pol ure neuspelih poskusov je vedela, da je bilo najbolje, če preprosto vstane in odide ven na sprehod preden se začne najhujša vročina. tako je torej s počasnimi, zaspanimi koraki stopala proti vratom kuhinje, in jih naposled tudi odprla, kjer pa jo je čakalo nekoliko manjšo presenečenje. dekle je bilo videti.. no, razposajeno in predvsem zelo poskočno za tako zelo zgodnje jutro, kar ji je na usnice narisalo kratek nasmešek. “dobro jutro,” je odzdravila temnolaski in si pomencala oči, ta pa ji je v tistem trenutku obrnila hrbet, kar jo je morda malce zmedlo. čakaj, kdo je sploh bila? novo dekle, o katerem je govorila že skoraj polovica kampusa? ne. čakaj, saj ime pa si je zapomnila od tistikrat, ko sta se prvič pozdravili. torej je bila nova! ampak ne tista, o kateri je govoril ves svet. ali pač? saj ni bilo važno “jade, kajne?” je je sedla na enega izmed stolov in navrgla vprašanje proti njej le, da bi sama sebe prepričala, da misli na pravo dekle. dlje kot od pozdrava nikoli nista prišli, a zoey je sklepala, da je bilo to za to, ker se je takrat morda mudilo eni ali drugi; pa saj ni bilo važno. “ah ne ne, nisi me zbudila.” ji je hitela pojasnjevati, kako ni bila ona kriva za njeno nenavadno zgodnje vstajanje “moji možgani so se odločili, da bi bilo izjemno pametno vstati zgodaj, ker tako ali tako do poldneva nimam nič za početi, ampak nič za to, če jim je prav tako pač mora tako tudi biti.” nekoliko je zavila z očmi nad lastnimi besedami. ampak, ali je prekleto slabo slišala, ali pa je v dekletovem glasu bilo začutiti manjše razdraženje? “hej, je vse v redu? upam, da ti nisem pokvarila kakšnih načrtov kakšnega romantičnega zajtrka v dvoje ali kaj podobnega. in še zmeraj se lahko poberem, če je bil to tvoj prvotni plan.” je z nekoliko kislim, zaskrbljenim nasmeškov vprašala njen hrbet. upala je, da na sebi ni imela česa, kar bi dekle še bolj razdražilo. no, saj pravzaprav sploh ni vedela, kaj je bil vir njene nekoliko slabše volje.
Nazaj na vrh Go down

špela
špela

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: kitchen   kitchen EmptyNed Dec 01, 2013 8:19 pm

zoey, smitten
»ja, jade,« je prikimala, četudi je rjavolaska zares videla le njen hrbet. »jade bahri,« je iz neznanega razloga dodala še svoj priimek. ker je bilo verjetno veliko deklet z maroškim imenom na kampusu. ah presneto, resnično ni obvladala teh malih pogovorov s popolnimi neznanci. verjetno je ravno zato tako vneto mešala kavo, ki je vrela na štedilniku. »in ti si zoey, če se ne motim. naša šefica, kajne?« se je na njene ustnice prikradel posmehljiv nasmešek, katerega k sreči rjavolaska ni mogla zapaziti. nasmešek namenjen zgolj tej smešni funkciji, s katero so ostale sestre – kar je bilo še celo bolj smešno – imenovale to drobceno rjavolasko. ah, kdo bi sploh lahko razumel ta smešen svet čudnih nazivov, v katerem se je znašla. v svetu, ki ji je podaril kopico nepotrebnih sester. »aha,« je kratko zamomljala na njene besede in vzelo ji je kar nekaj dolgih sekund, da se je spravila k odgovoru. »meni se to dogaja neprestano. sploh odkar sem tu, imam vsako noč probleme s spanjem. verjetno se še nisem popolnoma navadila na nov časovni pas in vse to.« ni se še navadila na ponočevanje ostalih deklet, ki so sredi noči norele po hiši, ni bila navajena predstavnikov moškega spola, ki so vsako noč, prav nič tiho, iskali pot iz hiše, ni se še navadila na smrčanje in govorjenje nekega dekleta iz sosednje sobe. »ah, ja, ja, seveda. vse je v redu, ne skrbi,« je na ustnice priklicala iskren nasmešek, ko se je končno obrnila nazaj proti rjavolaski. obrazne poteze so se občutno omehčale, v pogovor se je zapletla veliko lažje kot sicer. »nisem nek jutranji človek, samo to je,« je skomignila z rameni, njen glas je imel nenavaden zanos. »nobenega romantičnega zajtrka,« je smeje zmajala z glavo. »no, vsaj ne še. namen sem imela obiskati svojega zaročenca, zdi se mi, da danes nima predavanj. čeprav bi jih po drugi strani znal imeti, kaj pa jaz vem. tako ali tako se sem popolnoma izgubljena in se nikakor ne znajdem v tem sistemu.« iskren nasmešek je ostal na njenih ustnicah tudi, ko se je ponovno obrnila k štedilniku. »ampak najprej kava. boš tudi ti?«

Nazaj na vrh Go down

millenia
millenia
2nd year of tba
2nd year of tba

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: kitchen   kitchen EmptySob Dec 07, 2013 2:09 pm
kitchen Tumblrmuu93icql71qblyxto
this post is for jade darling, i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to n/a and *-*.

morda jo je preganjala nekakšna zgodnje jutranja utrujenost, ki jo je vsakokrat presunila takrat, ko se je končno odločila vstati, da se preprosto ni zmenila za to da se je pogovarjala z dekletom, ki ji je dejansko kazalo hrbet. ampak, ni si morala kaj, da ji jade sama kot takšna ne bi bila še posebej zanimiva; res, težko si našel nekoga, ki je bil na tem otoku iz kje drugje kakor pa iz amerike ali evrope. „me veseli, jade.” pa je vseeno odvrnila v njeno smer, ter se polovično nasmehnila, čeprav rjavolaska tega nasmeška še zmeraj ni morala videti. ko pa so se njene besede dotaknile tega, kdo je bila ona, je le rahlo zamahnila z roko po zraku in zmajala z glavo „ja, čeprav dvomim, da bi sama sebe oklicala šefica.” je skromno odgovorila nazaj „ampak vseeno, resnično upam, da ti je tukaj med nami vsaj malo všeč. če kaj potrebuješ, mi prosim povej, prav?” zopet se je na njene ustnice naslikal nasmešek, med tem ko je opazovala dekle, ki se je še zmeraj ubadalo z pripravo kave in ji je čez nekaj trenutkov bila pripravljena odgovoriti. „oh? to pa popolnoma razumem. tudi postelja mora biti drugačna kot doma, ha? sama sem sicer prvikrat, ko sem prišla sem spala nekaj dni skupaj dokler se nisem počutila popolnoma spočito,” z mislimi se je sprehodila po preteklosti njenega študija na withmoru, od tistega dneva, ko sta skupaj s theo prvič prestopili prag te vile in potem obe spali kot top naslednjih nekaj dni, čisto nič navajeni na časovno razliko in malce daljše potovanje. le kako je bilo jade, potem, ki je prihajala iz drugega konca sveta? „ampak izgledaš izvrstno za skoraj celi dan letenja do tukaj pred nekaj dnevi,” ji je podala čisto iskren odgovor in se ji nasmehnila. in nato se je končno obrnila proti njej in manjša napetost v zoeyinh zaskrbljenih besedah je bila v trenutku skoraj da nevidna „oh, no, me veseli da ti nisem česa pokvarila,” je olajšano dejala in ji nekoliko pokimala. in potem.. „čakaj, kaj? zaročenca imaš? uau, to pa mora biti trdna zveza, da se tako zelo zgodaj zaročita, ha? torej študira tukaj?” zanimanje v njenih očeh je naraslo, pa vseeno, se je v naslednjih sekundah ugriznila v jezik „mislim, oprosti če sem preveč radovedna, ampak deluje mi naravnost enkratno in drugače... od večine, saj veš.” napeljevala je na vse mogoče avanturiste, ki so se znašli na tem otoku. od idiotov do najbolj prijaznih oseb; večina jih je bila istih. in to, da je bila jade zaročena z enim izmed fantom na otoku, je v njej zagotovo prebudilo zanimanje. „ja, seveda, prosim.” ji je z nasmeškom odgovorila na ponudbo. oboževala je jutranjo kavo. zmeraj.
Nazaj na vrh Go down

špela
špela

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: kitchen   kitchen EmptyNed Dec 15, 2013 11:00 pm

zoey, smitten
rjavolaska se je zdela prijetna, njen glas je piskal veliko manj kot glasovi ostalih deklet v hiši, ni sijala v neon roza barvi in na sebi ni imela tone ličil. in za razliko od velike večine je ni opazovala s strahom v očeh, da jo bo zdaj zdaj zbombardirala. to je cenila. »prav,« je ponovno prikimala, četudi je dekle še vedno videlo le kup las, ki je migal po zraku. »v redu je, ne skrbi,« si je drznila kanček prirediti resnico. »malo se še lovim, ampak sem prepričana, da se bom kmalu navadila na sistem. poleg tega se tukaj vse zdi popolno, tako kot tiste sestrščine iz filmov,« je nadaljevala. ni omenila, da se je sredi vsakega filma o sestrščina, katerega je videla ona, začela odvijati prava vojna med roza barbikami. pokol s krtačami, torbicami, čevlji in šali. »da, tudi postelja je drugačna,« se je na njene ustnice narisal sproščen nasmešek. »ah, meni nikakor ne uspe spati in tako sem več ali manj pokonci cele dneve in noči. ampak saj se bom navadila,« je skomignila. ni bila prepričana, da se bo kadarkoli v bližnji prihodnosti zares navadila na kampus in novo okolje. »hvala ti,« je njena lica zajela blaga rdečica ob rjavolaskinem komplimentu.

»ja,« je pokimala s iskrivim, ponosnim nasmeškom, ko je pogovor nanesel na eliasa. kratko se je zasmejala, ko je opazovala radovednost v rjavolaskinih očeh. »v bistvu so naju skupaj spravili starši, veš. najina očeta sta se dogovorila, zato sva se zaročila tako zgodaj. ampak to nikakor ne pomeni, da se nimava rada. morda se je vse skupaj začelo z dogovorom najinih družin, ampak zdaj je… ljubezen,« je začela zaščitniško pojasnjevati svojo ljubezen, še preden bi ji lahko zoey namenila tisti patetičen pogled ob misli, da v dogovorjenem zakonu zagotovo ni prave sreče. »zaradi njega sem tudi prišla sem, ja. tukaj študira že tri leta in sedaj sem se mu pridružila še jaz,« je pojasnila z mehkim nasmeškom na obrazu, ki se je pojavil vsakič, ko je razlagala o svoji ljubezni. vsakdo je lahko videl, kako zelo rada ga je imela. »ah, ne skrbi, ni mi problem razlagati o njem,« je smeje zamahnila z roko ter se že v naslednjem trenutku spretno zavrtela prek kuhinje. postavila je skodelico kavo pred rjavolasko ter se usedla nasproti nje. »si ena redkih, ki mi ne pravi, da sem popolnoma zmešana, ker sem pri svojih enaindvajsetih letih že zaročena,« se je zasmejala ter naredila požirek prevroče kave. s komolcem se je uprla ob mizo ter naslonila glavo na svojo dlan, dvignila je pogled do njenih oči. »mogoče ga celo poznaš. elias… elias khan-nasser? če se ne motim, je v epsilonu,« je navdušeno povprašala.

Nazaj na vrh Go down

Sponsored content

kitchen Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: kitchen   kitchen Empty
Nazaj na vrh Go down

kitchen

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Similar topics

-
» kitchen [axel & eva]
» kitchen [melody & zoey]